tiistai 4. helmikuuta 2014

Kettumaan reunalla

Ensimmäinen blogiteksti ja samalla virstan pylväs, joka viimein toteutuu. Eli ideatasolla ketun houkutteluun keskittyvä sivusto on muhiutunut jo yli vuoden. Suomenkielistä ja suomalaista ketun houkuttelun anatomiaa, tekniikkaa tai vaikkapa minä-kuvaa on ollut vaikea löytää. Tieto on hajallaan siellä sun täällä ja jatkuvasti törmään samoihin kysymyksiin: Mikä on hyvä kettupilli? Miten kettua houkutellaan? Tuleeko kettu pillille kiima-aikaan? Miten pilliin puhalletaan? Millainen houkuttelupaikka? Piiloutuminen ketulta? Tuulen käyttö???? jne jne jne...

Tässä blogissa käsitellään siis ketun houkuttelun keinoja ja välineitä, tutustutaan ketun biologiaan ja käytökseen. Jaan myös linkkejä, kuvia ja videoita, jotka katson hyödyttävän ketun houkuttelijoita harrastuksessaan ja taidon kehittämisessä. Lisäksi kirjoitan näkemyksiäni muista houkutteluun liittyvistä ilmiöistä, kuten alkutiedustelusta, naamioitumisesta, liikkumisesta, säästä yms.

Ensimmäinen tehtäväsi on hyväksyä se tosiasia, ettei kukaan hallitse tätä taitoa täydellisesti, ajasta ja paikasta riippumatta. Kettu opettaa ja sinä olet oppilas. Kysymys on enemmänkin siitä, miten suhtaudut itse eläimeen ja tutkit sen piirteitä, havaitset sen heikkoudet ja sovellat oppimaasi käytäntöön. Vain se on tie tuloksiin.

Älä siis toista kirjoitettua, vaan löydä oma persoonallinen tyylisi. Kirjoitettu on vain suuntaa antava ohjenuora, jota pitää osata käytännössä soveltaa. Olen houkutellut useita satoja petoja pillien avulla.

Vaikka olen metsästäjä, olen harjoitellut myös hyvin paljon ilman asetta houkuttelutaitoa. Siksi tiedän, että petojen houkuttelu on erittäin hyvä väline vaikkapa luontovalokuvaajille & muille luonnossa kulkijoille. Itselleni houkuttelu ei ole pelkkä metsästyksen apuväline vaan täysin oma harrastuksensa.

Aikataulullisesti blogi on projekti, joka alkaa nyt ja loppuu vuoden päästä. Silloin on taas hetki tarkastella, onko itselläni mielenkiintoa ja halua jatkaa aiheesta kirjoittamista. Onko ylipäätään mitään sanottavaa.

Btw, suosittelen facebookin houkuttelupyynti.fi -ryhmää eläinten houkuttelusta kiinnostuneille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti